Svartvinbärsfrosting

Blev faktiskt ännu bättre än hallonditon. Bilden blev ju inte så bra dock. Det blir ju sådär när man ska fota med telefonen.


Hallonfrosting

Jag gillar philadelphiafrosting. Den är väldigt stadig och klarar både frysning och värme bra. Dock blir den väldigt vidrigt söt om man inte tillsätter något syrligt element, typ citron eller lime. Nu börjar jag dock bli rätt less på citron- och limefrosting, så det är dags för ngt nytt. Jag tänkte att det går ju att ha samma frosting, men en annan smaksättning och vispade i ett rejält gäng hallon sist jag gjorde cup cakes. Och det blev riktigt bra, tycker jag. Rosa och fint blev det också. Nästa gång ska jag testa svartvinbär, som är surt men gott, så det borde bli toppen. :)


Gula ting

Jag tänkte prova att göra några solrosor i sockerpasta. Solrosor är trevliga och positiva blommor och skulle fungera väldigt bra på en cupcake eller tårta, tror jag. Jag fick lite gul sockerpasta över efter att ha stansat ut mina solrosor, och provade att göra några humlor som jag sett på nätet tidigare (har visst inte sparat länken) och till det ett antal knubbiga blommor. De borde bli söta på en barntårtam tycker jag. Hur gick det med solrosorna då? Inte så bra. Den äldste av de unga herrarna i familjen gjorde slarvsylta av dem innan jag var klar. Jag har fortfarande inte uppbådat tillräckligt med inspiration för att göra om dem.




En kalla till kaffet, kanske?

Nja, lite väl sött förmodligen. Men de borde fungera finfint som tårtdekoration. Ett hjärtformat pepparkaksmått var allt som behövdes för att få till den rätta kallaformen, så det var ju billigt och bra. :)


Rosor

Provade att göra en ros i marsipan inför ett kommande projekt. Blev ganska nöjd, men marsipanen är inte helt bra i konsistensen. Ska inhandla ett paket flower paste och se om det blir bättre.


Choklad...

måste vara en gåva från gudarna! Här kommer en bild på ett gäng kladdkakecupcakes, toppade med chokladtryffel.


Nytt kakfat!

Provanvändande av det nya, jättefina kakfatet vi fick av snälla syster och sambo!


Att baka eller inte baka...

Jag älskar verkligen att baka! Jag tycker det är roligt med fina bakverk jag kan lägga ned mycket tid på att fundera över utförande, göra research på webben, knåpa ihop dekorationer och allt som hör bakandet till. Och det klart, det är ju inte fel att äta dem heller. Dock har jag mina misstankar om att det inte är jag som äter kakorna, utan egentligen kakorna som äter mig... Så jag har bestämt mig för att slopa snabba kolhydrater från min kost. Jag deppade en del över detta vad gäller bakningen, tills jag kom fram till att jag ju inte måste äta det jag bakar! :)) Alltså kan jag behålla min rosafluffiga bakvärld...

Vilket genast leder över till veckans projekt. Dels har min sambo fyllt år och dels har vänner till mig fått en liten dotter (i och för sig var det redan i november, men bättre sent än aldrig) och dessa händelser kräver tårta! Tårtorna fick verkligen helt olika karaktär och de var väldigt roliga att göra båda två. Vi kan börja med bebistårtan. Jag gjorde en tårta, modell mindre, fylld med limemousse och hallonmousse och täckt med marsipan. Blommorna är gjorda i sugarpaste och bebisen i marsipan. (Jag har märkt att jag tycker det är lättast att modellera i den vanliga marsipanen man köper på ica. Den spricker i och för sig lättare, men är inte lika elastisk som t ex sugarpaste och gör lite mer som jag vill.) Till tårtan gjorde jag fyra matchande cup cakes. Själva kakan är smaksatt med blåbär och glasyren har limesmak. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste.

Beskåda slutresultatet!








Så var det sambons tårta. Han brukar själv få bestämma utförande och smak till sina födelsedagstårtor och han valde ett motiv som kanske inte främst förknippas med tårtor. Dock var det väl jag som gav honom idén då jag visat honom liknande tårtor på nätet. En rumptårta blev det alltså. Den är fylld med limemousse och lakritsfudgefluff samt täckt och dekorerad med marsipan. Jag fick fundera en del innan jag kom på ett bra sätt att sätta ihop den. Jag bakade två mindre anslag som jag sedan hyvlade till en smula och formade vidare med fyllningarna. Ryggen gjorde jag av lite restbitar. Ganska festligt blev det, tycker jag.













RSS 2.0