Jaha, här händer det inget...

Julen har redan passerat och snart är det nyår och det var länge sedan något blev publicerat här. Det har blivit ganska lite bakande på sistone. Makroner och fruktaka till jul, men annars rätt tomt i ugnen. Jag blev väl lite knäckt av födelsedagskalaset, så jag måste ta igen mig lite. Men snart är det födelsedag igen! Min sambo fyller år om knappt en vecka och han har specialbeställt en tårta. :) Bild kommer snart.

Gott Nytt År!

Tredje adventsbak

Ja, idag är det tredje advent och snart är det jul. Vi köpte en ny adventsljusstake igår. Den var väldigt söt och rolig och man har värmeljus i den istället för de traditionella ljusen. Bara en sådan sak. Julkänslan gnistrar till då värmeljusen står i sina små behållare och ser prydliga ut. Det gjorde den kanske inte vid åsynen av föregångarna kronljusen som är avbrutna på femton ställen, där endast ett av ljuset stod kvar i staken innan vi städade bort den. De övriga befinner sig lite här och var i lägenheten. Nä, värmeljus är mer barnvänligt. Nog om detta. Idag gjorde jag hasselnötsmakroner med päronkonjakstryffel till mina svärföräldrar. Det blev ju inte alls dumt. Mycket godare med nötter än mandel tycker jag. Dock är ju svärfar allergisk mot nötter, så det var ju lite osjysst av mig att göra nötkakor då kan tyckas, men jag kompenserade honom med chokladformar fyllda med svartvinbärstryffel.




Kalas, fortsättning

Ja, bara tårta kunde vi ju inte ha, så det blev lite cakepops...



lite cookie pops, cup cakes, kokosbollar och whoopie pies. Tur för mig att mamsen var där och hjälpte mig. Annars hade det garanterat gått åt fanders. Saker tar alltid mycket längre tid än vad man tror.







En sak fattas dock... jag måste köpa lite fler fina kakfat!

Födelsedagstårta

Så har nu lillens födelsedagskalas passerat. Blev en mysig och rolig dag, tycker jag och födelsedagsbarnet hade jättekul hela dagen. :) Själv var jag svimfärdig när dagen var slut, eftersom jag knappt hade hunnit äta någon mat och därmed främst levt på kaffe och en och annan kakbit under dagen. Inte så bra, men efter en portion pytt i panna var jag nästan mig själv igen. :)

Såhär blev tårtan. Vintertårta med lite djur och bilar på. Tillgodosedde födelsedagsbarnets intressen på ett bra sett tycker jag. Blev lite tight att klämma fast dekorationerna på nedre våningen och marsipanlocket är ju en akilleshäl, men annars är jag nöjd. Tårtan är fylld med limemousse, kokosmousse samt hallonmousse. Nu är det dags att ladda inför sambons födelsedagstårta som ska färdigställas i början av januari. Önskningar på utförande har framställts och det kommer bli en utmaning! Just wait and see... :O



RSS 2.0