Grav motivationsbrist

Det var ett tag sedan jag uppdaterade nu. Jag har tappat lite sugen när det gäller bakningen. Dessutom har vi mycket nyligen flyttat och det har tagit mycket energi och tid, fast det är ju också fantastiskt roligt och jag är jätteglad för vårt hus! Men på bakfronten har det varit ganska lugnt. John fyllde ju ett år här nyligen, men tyvärr fick vi ställa in kalaset då ingen av oss var i någon vidare form och jag inte hade haft ork att baka något. Så det blev ett litet familjekalas istället. Till denna stora dag gjorde jag en devil's food cake. Jag blev väl inte helt nöjd med resultatet, men det var första försöket med denna kaka, så det finns ju förbättringsmöjligheter. :) Tårtan består av tre chokladbottnar med ett lager nutellaganache och ett lager chokladganache. Sedan är tårtan överdragen med samma chokladtryffel som finns inuti tårtan. Dekorationerna är spritsade med philadelphiaglasyr med  chokladsmak. Blev ju roligt med en avvikande färg, och jag kände mig dessutom snål efter att ha bränt rätt mycket pengar på chokladen i och på tårtan, så jag ville inte köpa mer för dekorationernas skull. Blev ganska gott också med något som bröt av och inte var så kraftigt i smaken.




Födelsedag

Mina svärföräldrar har lyckats tajma sina födelsedagar till samma datum och vi åkte och uppvaktade dem igår med en tårta. Tårtan innehöll lemon curd och riesenfluff, spacklad med marängsmörkräm och täckt med sugar paste. Sugar paste är i sötaste laget. Nästa tårta, som kommer framställas till Johns ettårsdag, blir en devil's food cake. Jag är less på täckta tårtor för tillfället.




Banoffee pie

Mitt bidrag till påskmiddagen; världens enklaste och godaste efterrätt!


Tårta igen

Min chef slutade nyligen och det gav ju ett bra tillfälle till tårta! Eftersom det var en jobbrelaterad tårta blev det även jobbrelaterade dekorationer; en dator, några böcker och en portfölj. Och så lite vårblommor också. :) Denna tårta täckte jag med sugar paste och det har jag aldrig gjort tidigare. Jag har tyckt att det är så sött och äckligt och inte velat prova. Nu hade jag dock ingen marsipan, så det fanns inget att välja på. Jag upptäckte följande;
1. Det blev inte så äckligt. Helt ok, faktiskt. Marsipanen är ju också väldigt söt. Nästa gång ska jag spackla tårtan med en marängsmörkräm med citron och då borde resultatet bli ännu bättre (om det går att tillföra citron till smörkrämen utan att det går åt fanders, vill säga. Jag ska forska vidare på det.)
2. Sugar paste är mycket mer lättarbetad än marsipan och det var avsevärt mer enkelt att få på locket och resultatet blev riktigt bra.

Eftersom jag kan få tag på sugar paste, men inte marsipan här i stan, så ska jag nog köra på sp från och med nu. Det var ju en bra upptäckt!

För att tårtan inte skulle kännas för söt och otäck fyllde jag den med limemousse och hallonvaniljmousse. Mina kollegor sade att de gillade tårtan. (Fast jag antar att de inte skulle erkänt om de inte tyckte om den. :P)




Rulltårta

Jag har faktiskt aldrig gjort rulltårta förut. Så därför så gjorde jag och min lilla tvååring ett stycke rulltårta idag. Han hjälpte till med att knäcka ägg och lägga på fyllning. En hel del provsmakande blev det också. Resultatet blev en rulltårta med marängsmörkräm och blåbärhallonbjörnbärjordgubbssylt (Lillman valde). Tja, inte så dumt, men kanske inte jätteupphetsande heller. Ska fundera lite på smaksättningen.




RSS 2.0