Modellering

Jag fick tips om en mycket fin bakblogg nyligen, och till min stora glädje innehöll den även en del steg för steganvisningar för att  modellera diverse djur och saker. (Länken går direkt till modelleringssidan) Det var faktiskt mycket lättare än vad jag förväntade mig och lillens födelsedagstårta kommer nog faktiskt att bli som jag först hoppades men gav upp, eftersom jag trodde det skulle bli för svårt. Kul att det kan vara åt det hållet någon gång ibland. :)



En liten kanin.



En gris med vinterluva.



En liten hund. Blev mest nöjd med den och kaninen.



Några snöiga granar.



En snögubbe.




Samt en liten katt.

Tvillingtårta!

Idag besökte vi vänner som nyligen fått två små söta tvillingtjejer. Det måste självklart firas med en tårta! Marsipanlocket blev riktigt bra på denna tårta, men det var ju tyvärr inte tack vare mig, utan jag hade fått hjälp av min eminenta konditorkusin Ylva.



Makroner

Jag beställde efter en bok av Mia Öhrn för att få lite inspiration, och där hittade jag ett mycket enklare recept på makroner än vad jag använt mig av tidigare. Helt plötsligt blev det ganska överkomligt att göra dessa små kakor (även om framställningen fortfarande innefattar åtskilliga svordomar). Första försöket blev björnbärsmakroner. Smakade väl inte sådär extremt mycket björnbär, men de blev ju fina i alla fall. Jag provade också med jordgubbar, som jag mixade och reducerade och de blev bättre och mer tydliga i smaken. Fantastiskt roliga små kakor! Ska göras fler gånger!



Makroner, inte alls som makaroner.

RSS 2.0